Створений мурал засвідчує єдність українців різних регіонів у скрутний для нашої держави час.

Гармонійний розвиток нашої молоді є запорукою процвітання держави. Студенти факультету інформаційних технологій УжНУ також підтримують це гасло – не тільки словом, а й ділом. Нещодавно айтівці долучилися до мистецького заходу на базі спортивного клубу «Академія спортивного виховання» – розробляли проєкт муралу, який прикрасив стіну закладу.

Спортивний клуб очолює завідувач кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін УжНУ Василь Кут, який активно працює на педагогічній ниві, сприяючи не тільки професійному, а й фізичному та духовному зростанню молоді. Дві команди айтівців – з-поміж першокурсників спеціальності «Інформаційні системи та технології» – виявили бажання взяти участь у розробці проєкту муралу.

До першої гурту, який, власне, і переміг, увійшли Максим Вечей, Микола Шпринц, Олександра Богдан; до другого – Антон Дівинець, Мирослав Мелеш, Артемій Ціпіньо, Денис Куруц.

Проєкт-переможець зреалізувала відома майстриня Марія Ващенко, яка через вторгнення агресора змушена була покинути рідний Харків. Марія – художниця Харківського палацу дитячої та юнацької творчості – понад тринадцять років займається аерографією на автомобілях та мотоциклах, є неодноразовим переможцем міжнародних конкурсів автозвуку та тюнінгу EMMA (Європейська асоціація мобільних медіа). Її роботи прикрашають інтер’єри та екстер’єри по усій Україні. Також Марія є засновницею творчого об’єднання Art.Kharkov. Реалізований проєкт засвідчує не тільки потребу всебічного розвитку молоді, а й наголошує на єдності українців у цей скрутний для нашої держави час. І хоч як би ворогам хотілося протилежного, навіть у часи нелегких випробувань ми залишаємося єдиними – Схід і Захід, Харків і Ужгород.

Медіацентр УжНУ – за інформацією факультету інформаційних технологій