Щороку, в останню неділю травня, в Україні відзначається День хіміка. Напередодні цього свята наша дружня родина зустрічалася на факультеті та відзначала ті успіхи, які досягли як викладачі, так і студенти протягом навчального року, проводили наукову конференцію студентів, де вони доповідали свої досягнення у науковій сфері. Після цього було невеличке святкування, яке проводилось у «Падіюні» або у великому залі ректорату.

Як студенти, так і викладачі показували всі свої здібності (розповідали анекдоти, дикламували вірші, проводили танцювальні батли). Завершувалося святкування дискотекою. Але, на жаль, останні два роки ми проводимо ці зустрічі онлайн.

Це пов’язано з пандемією COVID-19, а також непередбачуваним початком війни в нашій державі. Ми віримо, що наступна наша зустріч, буде проведена великою дружньою родиною в нашому вже Науково-навчальному інституті хімії та екології під мирним небом та без всіляких вірусів. Тож у цей день, у першу чергу, хочемо подякувати нашим прекрасним викладачам, які докладають максимальних зусиль для того, щоб лекції, практичні та лабораторні заняття, які зараз проходять онлайн нічим не відрізнялись від очних занять.

Вітаємо весь професорсько-викладацький склад ННІХЕ та студентів з Днем хіміка! Бажаємо кожному знайти свою формулу щастя.

Нехай всі сполуки в житті, хімічні або людські, будуть міцними і не піддаються розпадам. Нехай в серцях у Вас завжди відбувається хімія, від бурхливих реакцій і позитивних емоцій, нехай завжди вирує ваша кров. Побільше Вам вдалих дослідів, нових цікавих відкриттів, стабільного успіху та мирного неба над головою!

Сайт УжНУ