Триває активна фаза вступної кампанії-2022 - абітурієнти продовжують подавати заяви та документи в омріяні виші.

У п’ятницю, 12 серпня, члени Приймальної комісії УжНУ зібрались, щоб обговорити акутальні питання: статистику подання заяв, допуск випускників на основі ПЗСО та ОКР “молодший спеціаліст” до конкурсного відбору, затвердження результатів індивідуальних співбесід, готовність до прийому заяв вступників до магістратури та інше. “Станом на 9:00 12 серпня до УжНУ надійшло понад 5400 заяв від абітурієнтів.

Щодо популярних спеціальностей - певні тенденції зберігаються.

Щороку користуються попитом медичні, юридичні та IT-спеціальності. Вельми популярними цієї вступної кампанії є “англійська мова та література” (філологія) та “фізична культура і спорт” - зазначає відповідальний секретар приймальної комісії Петро Горват.

Ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка розповідає: “Наразі ми входимо в десятку найпопулярніших університетів серед вступників - посідаємо 9-ту позицію. Це є хорошим показником. Вступна кампанія-2022 відрізняється від минулорічних багатьма аспектами. Серед них - інтенсивність подання вступниками заяв та документів у перші дні. Кожного року ми спостерігали великий наплив заяв напочатку, який з часом ішов на спад. Зараз навпаки - кількість отриманих заяв від вступників на основі ПСЗО та ОКР “молодший спеціаліст” сильно не коливається і тримається всі дні приблизно на одному рівні. Навіть учора, на 16-ий день прийому, до нас надійшло понад 600 заяв від абітурієнтів. Що також важливо - ще не розпочалось подання заяв на магістратуру. Перші заяви від вступників на основі ОС “бакалавр” очікуємо з 16-го серпня”.

Інформаційно-видавничий центр