Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах робочого візиту до Праги зустрівся з українськими учнями, студентами та вчителями, які перебувають у Чехії.

Під час зустрічі обговорили з дітьми навчання в країні перебування та у рідних закладах освіти. Учителі розповіли, як підтримують зв'язок з учнями і як працюють у нових реаліях.

«Життєві історії наших громадян – вражаючі і щемливі. Попри те, що українці далеко від рідного дому, кожен підтримує свою країну, як може. Усіх об’єднує єдине бажання Перемоги», – зазначив Сергій Шкарлет.

В умовах вимушеного перебування за кордоном дітям важко адаптуватися до навчання, більшість з них навчається у двох школах. А це подвійне навантаження. Саме тому надзвичайно важливо вирішити питання освіти українських дітей, які нині перебувають за кордоном, зокрема у Чехії. Сергій Шкарлет обговорив з Міністром освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владіміром Балашем інтеграцію систем освіти обох країн та подальші кроки у вирішенні цього питання. «Тішить, що діти та молодь продовжують здобувати освіту в Україні, будують плани на майбутнє та мріють якнайшвидше повернутися на Батьківщину.

Пишаюся кожним, адже попри всі складнощі сьогодення учні і студенти натхненно вчаться, а освітяни – навчають. Усі мріють будувати своє життя саме на рідній землі», – наголосив Міністр освіти і науки України. Нагадаємо, що це вже друга зустріч двох міністрів.

Перша відбулася під час візиту Міністра освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владіміра Балаша в Україну в серпні цього року. Двосторонні переговори в основному стосувалися чесько-української Угоди про співпрацю в галузі освіти і науки, визнання освіти, отриманої в Чехії, і доступності навчальних програм для дітей шкільного віку.