Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України ,

9 травня 2023 року, відбулася зустріч міністра освіти і науки Оксена Лісового з делегацією Всесвітньої федерації профспілок «Інтернаціонал освіти» на чолі з генеральним секретарем паном Девідом Едвардсом.

Обговорили пріоритетні питання у розвитку освіти в Україні:

безпека освітнього середовища;

впровадження реформ для побудови стійкої, спроможної системи освіти, заснованої на довірі й професіоналізмі та орієнтованої на постійне самовдосконалення;

співпраця міністерства з міжнародними неурядовими організаціями та комунікація із профспілками працівників освіти.

«Пріоритетом коаліції з міжнародними донорами та партнерами буде безпека освітнього процесу, відповідь на виклики війні, відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти та аналіз і продовження реформ загальної середньої, професійної та вищої освіти», – зазначив Оксен Лісовий.

Міністр наголосив, що МОН докладає зусиль для збереження педагогічних колективів шкіл, що перемістилися із тимчасово окупованих територій України, надолуження освітніх втрат, підтримки психологічної стійкості вчителів та учнів, а також відбудови освітньої інфраструктури, зруйнованої внаслідок повномасштабного вторгнення.

Генеральний секретар Девід Едвардс висловив українцям підтримку від імені американського народу та наголосив на важливості створення умов для повернення тимчасово переміщених педагогічних працівників та здобувачів освіти до країни.

Довідково. Інтернаціонал освіти – це всесвітня федерація профспілок, яка об’єднує понад 32 млн учителів та допоміжного персоналу освіти у 178 країнах і територіях.