Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

,

15 травня 2023 року, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Яакко Лехтовіртою.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співробітництва в галузі освіти та можливість розширення подальшої співпраці.

«Висловлюю вдячність фінським колегам за солідарність з Україною, непохитну підтримку української освітньо-наукової системи та всі заходи, здійснені фінським урядом для допомоги українським учням, студентам, викладачам, науковцям, які нині перебувають у Фінляндії, а також за системну підтримку реформ в освіті України, а саме Нової української школи в межах реалізації проєкту «Навчаємось разом» та реформи професійно-технічної освіти у межах Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної̈ України», – зазначив Оксен Лісовий.

Також міністр додав, що серед головних пріоритетів нової команди міністерства є створення сталої взаємодії з міжнародною коаліцією донорів і партнерів, пріоритетом якої стане безпека освітнього процесу, відповідь на виклики війні, відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти та аналіз і продовження реформ загальної середньої освіти, професійної та вищої освіти.

Зі свого боку Яакко Лехтовірта, Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні поінформував про зацікавленість фінської сторони продовжувати та розвивати двостороннє співробітництво в межах спільного проєкту «Навчаємось разом» та Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної̈ України».

Також Надзвичайний і Повноважний Посол підтвердив готовність фінської сторони надавати подальшу допомогу для підтримки української системи освіти відповідно до потреб сьогодення.

На завершення зустрічі сторони висловили вдячність за конструктивний діалог та сподівання на подальшу ефективну та результативну співпрацю, реалізацію нових освітніх і наукових проєктів та ініціатив.