16 січня під головування директора фахового коледжу Юрія Садварі було проведено розширену нараду адміністративного апарату навчального закладу.

 

До обговорення було винесено ряд актуальних питань, а саме: про підсумки звіту керівника коледжу перед ректором за проведену роботу на протязі 2023 навчального року та основні завдання на 2024 рік, особливо по зміцненню фінансового стану та матеріально-технічної бази коледжу; про готовність відділень до початку навчальних занять у ІІ семестрі 2023/2024 н.р.; про існуючі особливості стипендіального забезпечення у ІІ семестрі та ряд інших важливих питань життєдіяльності коледжу.

Відкриваючи робочу нараду Юрій Садварі зробив наголос на нагадування завідувачам відділень про необхідність продовження роботи з ліквідації академічної заборгованості студентам денної форми навчання відділеннь; на проведенні аналізу та контролю оплати за надання платних освітніх послуг студентами, які навчаються за умов договору; продовження профорієнтаційної роботи шляхом створення робочих груп, центрів, включаючи студентів ІІ-ІІІ курсів фахового коледжу.

Марія Яцик, заступниця директора з навчальної роботи поінформувала учасників зібрання про терміни початку і завершення ІІ семестру 2023/2024 н.р. Акцентувала увагу, що дирекція коледжу планує розпочати навчання 12 лютого та запросити до аудиторій в очному форматі студентів 1,2,3,4 курсів.

Графік освітнього процесу вже розміщено для ознайомлення і найближчим часом буде на сайті коледжу, а розклад навчальних занять з’явиться на сайті 30 січня поточного року.

Для організованого старту семестру навчальній частині треба підготувати ряд наказів, включаючи графік відкритих лекцій, практичних занять, подекадний контроль за проведенням занять тощо.

Окрему увагу Марія Яцик звернула на якість викладання та навчально-методичне забезпечення вибіркових дисциплін. Завідувачі відділень, спільно з головами циклових комісій повинні перевірити готовність електронних навчальних дисциплін.

Секретар стипендіальної комісії Ярослава Росул поінформувала присутніх про особливості стипендіального забезпечення студентів денної форми навчання у 2 семестрі 2023/2024 н.р.

У коледжі планується виплачувати стипендію згідно затвердженого рішення педагогічної ради ліміту стипендіатів відділень, що складає 35 % студентів денної форми навчання, які навчаються за державним замовленням в розрізі відділень кожного курсу за певною спеціальністю.

З цього ліміту стипендіатів у ІІ семестрі до 10 % (цей ліміт затверджений рішенням педагогічної ради) матимуть право згідно чинного законодавства отримувати стипендію за особливі успіхи в навчанні на основі здобутого ними рейтингового балу.

Також на розширеній нараді було розглянуто та обговорено ряд інших важливих питань, шо стосуються організації освітнього процесу в фаховому коледжі ІІ семестру 2023/2024 н.р.

Підводячи підсумки робочої наради директор коледжу Юрій Садварі звернувся до всіх присутніх на нараді з побажаннями працювати гідно, напружено та бути готовими організовано розпочати навчальний процес для студентів фахового коледжу.

Дирекція коледжу