Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

31 січня міністр освіти і науки України Оксен Лісовий та генеральна директорка директорату міжнародної співпраці Альбіна Цятковська зустрілися із заступницею директора відділу сприяння розвитку демократії та врядування Місії USAID в Україні Енн Хоппер та іншими представниками USAID (Агентства США з міжнародного розвитку).

На зустрічі обговорили досягнення реформи юридичної освіти, рекомендації Європейської Комісії щодо її продовження, бачення та потреби МОН у подальшому втіленні реформи.

Торік ЄК визнала досягнення України щодо розвитку юридичної освіти, зокрема ті, до яких долучалося USAID. Зокрема, у 2023 році: ввосьме для вступників на магістерські програми спеціальностей «Право» і «Міжнародне право» провели єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ); затвердили стандарт вищої освіти зі спеціальності «Право» для третього освітньо-наукового рівня; проведено апробаційний та перший нормативний єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) для магістрів-правників за спеціальностями «Право» і «Міжнародне право».

МОН продовжує комплексну реформу юридичної освіти.

Зокрема, на зустрічі підписали протокол про співпрацю з Програмою USAID «Справедливість для всіх», яка триває з 2021 року.

Протокол визначає сфери діяльності, спрямовані на підвищення якості юридичної освіти та модернізацію системи підготовки майбутніх поколінь правників в Україні.

Вдячні USAID за підтримку!